XLPL EKIDEN

14 czerwca klub Biegaj z WSL wziął udział w trzeciej już edycji biegu XLPL EKIDEN, w skład reprezentacji weszły dwie drużyny, studentów oraz pracowników Wyższej Szkoły Logistyki.

Słowo organizowanego biegu, czyli "ekiden" wywodzi się z języka japońskiego (ekiden-kyōsō), a oznacza nic innego, jak właśnie długodystansowy bieg sztafetowy.
Dawniej w Japonii istniał system transportowy i pocztowy polegający na tym, że podczas trasy w określonych punktach zmieniali się kurierzy lub ich konie, dzięki czemu wiadomości i towary były przesyłane szybciej i pewniej.
Czy nie kojarzy się to właśnie z logistyką? :)

Dystans biegu to sztafeta maratońska czyli 42,195 km, która została podzielona na 6 odcinków: 4395m, 2 x 10800m
oraz 3 x 5400m. Każda osoba z poszczególnej drużyny musiała przebiec odpowiedni odcinek, w tej kolejności:

  • Pracownicy WSL w składzie: Małgosia Baraniak (00:21:31), Matuesz Michalski (00:46:31), Paweł Lewandowski (00:46:19), Mateusz Hoppe (00:30:02), Anna Hoppe (00:26:55) oraz Wojtek Zalewski (00:30:07) przebiegli łącznie sztafetę w 3 godziny, 21 minut i 25 sekund, co dało im 15. miejsce na 123 drużyny w klasyfikacji sztafet mieszanych i 60. miejsce na 241 drużyn w klasyfikacji ogólnej.
  • Studenci WSL w składzie: Michał Rogoża (00:26:48), Kacper Szarmach (00:51:12), Piotr Janus (00:57:01), Artur Niciejewski (00:29:21), Albert Dąbkowski (00:30:01) oraz Hubert Kowal (00:29:59) osiągnęli łącznie czas 3 godzin, 44 minut i 22 sekund, co dało im 163. miejsce na 241 drużyn w ogólnej klasyfikacji.

Klub Biegaj z WSL jest aktywny na różnych frontach. 12 czerwca w Grodzisku odbył się Półmaraton Słowaka. W zawodach startowali: Łukasz Strzelczak student WSL (zdjęcie poniżej), który dobiegł na metę z czasem 02:18:34 oraz Roman Domański pracownik Wyższej Szkoły Logistyki (01:45:42).

Wszystkim serdecznie gratulujemy!!!

files/aktualnosci2015/lukasz_strzelczak.jpg

Wróć

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.


Ustawienia