files/aktualnosci/wycieczkadobrowaroww.pngW dniu 25 maja 2007r. studenci II roku studiów dziennych kierunku „Zarządzanie i marketing” WSL wybrali się do Kompanii Piwowarskiej SA w Poznaniu, aby skonfrontować swoją wiedzę teoretyczną z praktyką. W trakcie zajęć semestru letniego, studenci w ramach przedmiotu „Zarządzanie produkcją”, zapoznawali się z zagadnieniami dotyczącymi organizacji produkcji i projektowania prostych systemów produkcyjnych. Zwieńczeniem części teoretycznej zajęć, była wycieczka do realnie funkcjonującego przedsiębiorstwa produkcyjnego. Tam przyszli logistycy produkcji, mogli zapoznać się z cyklem wytwarzania piwa, obejmującym proces warzenia, fermentacji i filtracji oraz zobaczyć funkcjonującą linię rozlewniczą. Studenci w licznych pytaniach do przewodników mięli możliwość skonfrontowania swojej wiedzy i umiejętności z zakresu zarządzania produkcją w praktyce. Podsumowaniem wycieczki był quiz z nagrodami – certyfikatami browarnika oraz możliwość degustacji świeżego, orzeźwiającego piwa.

Inicjatorami wycieczki, podkreślającymi przejawy zastosowania wiedzy teoretycznej w codziennej praktyce gospodarczej, byli prowadzący przedmiot „Zarządzanie produkcją” dr inż. Piotr Cyplik i mgr inż. Roman Domański. Wrażenia obu stron były bardzo pozytywne.

Browary Wielkopolskie zapraszają kolejne pokolenia logistyków do wizyty w swoim przedsiębiorstwie.

Wróć

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.


Ustawienia